telekinisi
 
telekinisi  
Κατέχοντας ηγετική θέση στο χώρο των τηλεοπτικών παραγωγών, η Τηλεκίνηση έχει στο ενεργητικό της, μερικές από τις πιο μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες των τελευταίων δέκα ετών.
Η συνταγή της επιτυχίας της; H ιδρυτική ομάδα της, αποτελούμενη από επιτυχημένους και καταξιωμένους καλλιτέχνες με μακρόχρονη πορεία στο χώρο και εμμονή με το ποιοτικό θέαμα, οι υψηλές αισθητικές αξίες και η χρήση της πιο προηγμένης τεχνολογίας.
telekinisi
ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

Γεννημένος στην Αθήνα το 1950 και έχοντας σπουδάσει κινηματογράφο στο London School of Film Technique, ο Μανούσος Μανουσάκης, ιδρυτής και ψυχή της εταιρίας παραγωγής ταινιών «Τηλεκίνηση», έχει στο ενεργητικό του μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στο χώρο του θεάματος. Ανάμεσα στις δουλειές του που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα είναι οι ταινίες μεγάλου μήκους «Σκιάχτρα» και «Κόκκινος Δράκος», τα ντοκιμαντέρ «Ταξιδεύοντας με την Ευαγγελίστρια» και «Απόδημος Ελληνισμός», οι θεατρικές παραστάσεις «Παραμύθι με τα αινίγματα», «Ποντικοπαγίδα» και «8 γυναίκες κατηγορούνται» ενώ στην τηλεόραση μεγάλες επιτυχίες του που κέρδισαν την προτίμηση του κοινού είναι οι σειρές «Ψίθυροι καρδιάς», «Τμήμα ηθών», «Άγγιγμα ψυχής» και «Για μια γυναίκα και ένα αυτοκίνητο». Άνθρωπος ιδιαίτερα δραστήριος και προσωπικότητα πολύπλευρη, ο Μανούσος Μανουσάκης, τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς εκτός του θεάματος, κάνοντας βιολογική καλλιέργεια ελιάς στη Σελλασία της Σπάρτης, ενώ η αγάπη του για τη φύση και ιδιαίτερα τη θάλασσα εκφράζεται μέσα από την επιλογή της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας ως αγαπημένου χόμπι του.

telekinisi
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ
Ο Μανώλης Μανουσάκης σπούδασε σύνθεση και σκηνοθεσία στο Columbia College στο Chicago.   Έχει συνθέσει μουσική για Θεατρικά Έργα (Κατά Φαντασία Ασθενής του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαίδη – Πολύ κακό για το τίποτα του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη - Ενός πουλιού μόνο η φωνή του Γιάννη Παπαδόπουλου σε σκηνοθεσία Μελίνας Μάσχα – 8 Γυναίκες κατηγορούνται του Robert Tomas σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, Ερωτικό Σκάκι του Νίκου Κορογιάννη σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου κ.α), χοροθέατρο ( Κάθαρση-Intact Performance Group), τηλεοπτικές σειρές ( Έρωτας Κλέφτης, Για μια Γυναίκα και ένα Αυτοκίνητο, Αθώος η Ένοχος), ντοκιμαντέρ (Δήμος Οινούντος, Σπάρτη, Σελλασία), μικρού μήκους ταινίες (Παιχνιδούπολη, Fixed, Μεγάλωσα). Επίσης έχει ασχοληθεί με την παραγωγή και σκηνοθεσία θεατρικών έργων.Έχει συνεργαστεί με μουσικούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τους οποίους έχει συνθέσει έργα που έχουν παρουσιαστεί σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και σε αίθουσες συναυλιών. Ενδεικτικά αναφέρω τους – Θανάση Ζέρβα, Μακεδονικό Kουαρτέτο, Θεόφιλο Σωτηριάδη, Θοδωρή Ζιούτο, Γιώργο Φαρουγκια, Λορέντα Ράμου, Δήμητρα Χόνδρου, καΣτο εξωτερικό με τους – Stephanie Lidtke, Duo Palmos, The Fry String Quartet, Issa boulos etc. Έχουν εκδοθεί δύο cd με δουλειές του από την SONY music και την SAMA music. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

 

telekinisi

 

ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ


b

 

 

Η Μαρία Μανουσάκη σπούδασε Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις
στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Μυτιλήνη.
Το 1993, μαζί με τον Μανούσο Μανουσάκη, ίδρυσαν την κινηματογραφική και τηλεοπτική εταιρεία παραγωγής ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.   Εργάζεται ως υπεύθυνη οργάνωσης παραγωγής και ως παραγωγός από την ίδρυσή της έως και σήμερα.
Ασχολείται με την βιολογική καλλιέργεια και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δραστηριότητα στην διατήρηση της βιοποικιλότητας.  

 

ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.

telekinisi@otenet.gr