telekinisi
 
telekinisi  
Καλωσήλθατε στην ιστοσελίδα της Τηλεκίνησης. Ευχόμαστε η περιήγησή σας να είναι ευχάριστη. Πάρτε αναπαυτική θέση, κάντε κλικ, και γνωρίστε μας καλύτερα!
"Ο Θρύλος των Ατρειδών "

 

 

 

 

 

 

 

πατήστε εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η νέα μας παραγωγή , σε συνεργασία με την Διεθνώς φήμη ηθοποιό Κυρία Ειρήνη Παπά, είναι ο «ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΤΡΕΙΔΩΝ», μια τηλεοπτική σειρά 20 ωριαίων επεισοδίων.

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΤΡΕΙΔΩΝ

1200 π.χ. περίπου τρία φαινομενικά αποσυνδεδεμένα μεταξύ τους γεγονότα σε τρεις διαφορετικές πόλεις θα θέσουν τη βάση της σημερινής κοινωνικής τάξης.
Γνωστά σε εμάς μέσα από τις τραγωδίες Αρχαίων Ελλήνων, της Μυθολογίας και των αρχαιολογικών ευρημάτων. Ο Θρύλος του οίκου των Ατρειδών, συνδυάζει αυτά τα τρία γεγονότα και μας οδηγεί στον πρώτο γνωστό πόλεμο : τον Τρωικό Πόλεμο.
Ένας πόλεμος που έγινε για την αγάπη μιας γυναίκας, την Ελένης της Σπάρτης και για την κυριαρχία του Αιγαίου πελάγους και του τότε γνωστού κόσμου.
Η ιστορία μας ξεκινά μια ζεστή θερινή νύχτα στον ποταμό Ευρώτα στη Σπάρτη. Ο Δίας βλέπει την Λήδα, την βασίλισσα της Σπάρτης να λούζεται και τυφλώνεται από το πάθος. Μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο μαύρο κύκνο και κάνει έρωτα μαζί της. Από αυτήν την ένωση γεννιούνται δύο γυναίκες , η Ελένη της Σπάρτης και η Κλυταιμνήστρα. Η ομορφιά και το ταπεραμέντο της Ελένης θα είναι η αιτία για τον Τρωικό Πόλεμο, και η Κλυταιμνήστρα σαν γυναίκα, βασίλισσα και μητέρα , περιμένει να πάρει την εκδίκηση της για το άδικο αίμα που χύθηκε εξαιτίας αυτού του πολέμου.
Ταυτόχρονα, στην Μακρινή Τροία, οι ιερείς είναι σε μεγάλο ανταγωνισμό με τον βασιλιά. Στην γέννηση του Πάρη, του γιου της Εκάβης και του Πρίαμου του βασιλιά της Τροίας , οι χρησμοί απαιτούν την εκτέλεση του , γιατί προβλέπουν ότι αυτό το νεογέννητο για την αγάπη μιας γυναίκας θα καταστρέψει την πόλη αν ζήσει.

Το τρίτο γεγονός πραγματοποιείται στις Μυκήνες, το ισχυρότερο βασίλειο εκείνη την στιγμή.  Δύο αδέρφια, ο Ατρέας και ο Θυέστης δίνουν μάχη για τον θρόνο. Ο  Ατρέας δεν διστάζει να σφάξει τα παιδιά του αδερφού του και να του τα προσφέρει για γεύμα. Ούτε όμως  και ο Θυέστης θα διστάσει να βιάσει την κόρη του σύμφωνα με εντολή του μαντείου των Δελφών. Από την ένωση αυτή θα γεννηθεί ο Αίγισθος , ο οποίος  θα σκοτώσει τον Ατρέα και αργότερα τον γιο του , τον Αγαμέμνονα.

Η ιστορία μας προχωράει γρήγορα. Οι γενεές διαδέχονται η μια την άλλη. Οι κύριοι χαρακτήρες όπως ο Αγαμέμνονας , ο Μενέλαος, ο Πάρης, η Ιφιγένεια, ο Αχχιλέας, οι Νύμφες, οι Θεοί και οι ημίθεοι συνθέτουν ένα δονούμενο μωσαϊκό σε μια περιπέτεια.
Η δίψα για την δύναμη και την κυριαρχία θα οδηγήσουν στον Τρωικό Πόλεμο. Χρησιμοποιώντας σαν αφορμή την απαγωγή της Ελένης της Σπάρτης από τον Πάρη, οι Έλληνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και μετά από έναν δεκαετή αιματηρό πόλεμο  καίνε την Τροία.

Νέοι ήρωες μπαίνουν στην ιστορία μας: Αχχιλέας, Πάτροκλος, Έκτορας, Αίας, Παλαμίδης, Φιλοκτήτης και  άλλοι. Οι προσωπικές σχέσεις αυτών των ηρώων , τα παιχνίδια δύναμης μεταξύ του,  οι έρωτές τους θα ξετυλιχτούν μπροστά μας. Αυτές οι προσωπικές ιστορίες και οι προσωπικές μονομαχίες των ηρώων θα μας απασχολήσουν βασικά παρά οι μεγάλες μάχες. Ο Αχιλλέας δεν διστάζει να εγκαταλείψει τον πόλεμο όταν ο Αγαμέμνονας κλέβει την Βρησηίδα. Αυτή η εγωιστική πράξη του Αγαμέμνονα, εξαγριώνει τον Αχχιλέα και οδηγεί σχεδόν στην ήττα τον ελληνικό στρατό. …..
Τελικά η τραγωδία που συμβαίνει στην Τροία απεικονίζεται καλύτερα από την μοίρα της Εκάβης. Η βασίλισσα της Τροίας γυρνάει στην Ελλάδα σαν σκλάβα.
Μαζί με τους μεγάλους ήρωες  και τους βασιλιάδες  ζουν  και «απλοί» άνθρωποι που κατορθώνουν να επιβιώσουν μέσα σε όλη αυτή την αναταραχή και την αβεβαιότητα του κόσμου τους. Είναι οι ιστορίες τους που γλυκαίνει το έργο μας και δίνει το φ’ως της ελπίδας για την ανθρωπότητα.
Ο πόλεμος τελικά τελειώνει.
Οι ήρωες επιστρέφουν νικητες με τα λάφυρα τους στο σπίτι τους για να διαπιστώσουν ότι τίποτα δεν έχει παραμείνει το ίδιο.
Η Κλυταιμνήστρα, η μητέρα , που προδίδεται από τον σύζυγο της Αγαμέμνονα που θυσιάζει την κόρη τους ώστε να φυσήξει αέρας και να αναχωρήσουν τα σκάφη για την Τροία δέκα χρόνια πριν, περιμένει υπομονετικά τόσο καιρό για να πάρει το αίμα της πίσω δολοφονώντας τον με την βοήθεια του εραστή της, του Αίγισθου. Στην συνέχεια ο γιος σκοτώνει την μητέρα για να πάρει εκδίκηση για την δολοφονία του πατέρα του. ……

Αδέλφια πολεμούν μέχρι θανάτου για την εξουσία. Συνομωσίες αρχόντων και ιερέων. Ο λαός παρακολουθεί και χάνεται στις μάχες των ηγετών του. Μικρές καθημερινές ιστορίες κοινών ανθρώπων γεμάτες τρυφερότητα και μεγάλες περιπέτειες Θεών και αρχόντων μιάς μακρινής εποχής  τόσο όμοιας με την δική μας. 
Ο Μύθος των Ατρειδών είναι μια πολιτική ιστορία, που μέσα στους αιώνες επαναλαμβάνεται με παραλλαγές μέχρι σήμερα. Πάθη, δέος, πόνος, θαυμασμός, αίμα, έρωτες, εκδίκηση, ήρωες, προδότες, δίκαιοι θεοί και άδικοι δαίμονες, ενοχές, δικαίωση,  αλλά  πάνω από όλα παραλογισμός και δίψα για την εξουσία.. Ο μύθος των Ατρειδών είναι μια σύγχρονη ιστορία.

Πίσω....

 

ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.

telekinisi@otenet.gr